Фолксваген купува Италдизайн Джуджаро?

Фолксваген иска да купи известната фирма за италиански дизайн Италдизайн Джуджаро.

Източници от немската компания казват, че намерението за придобиване на контролния пакет акции на италианската компания ще бъде официално пуснато през следващата седмица. Двете дружества, които участват в тази сделка официално отказаха да коментарат този слух. Този ход се вмества напълно в плановете на немския автомобилопроизводител да стане световен лидер до 2018г. Групата иска за 2018 година да продаде 10 милиона автомобила годишно.

За да постигне тази цел, Фолксваген, който има не по-малко от 10 марки под крилото си – включително и Порше – се нуждае от много добри инженери и дизайнери. Италдизайн от друга страна може да се похвали с Джорджето Джуджаро като учредител на дружеството. В момента дружеството има 975 служители и седалището се намира в Монкалиери, на 10 км от Торино. Италдизайн в наши дни е собственост на Джорджето Джуджаро, а синът му Фабрицио на  45 години е шеф на отдела по автомобилен дизайн.

Сред най-новите творения на италианската дизайнерска къща е Алфа Ромео 159 – седан и комби версия – Брера Купе, Фиат Гранде Пунто и Фиат Идеа, Сузуки SX4 и Фиат Седичи. Ако усилията на дизайнерския екип са прозрачни, тези на технологичния отдел са винаги тайна.

Напоследък Италдизайн работи по развитието на новото поколение Мини хечбек, кабриолет и Clubman. В миналото, Италдизайн е участвал в разработването на Ситроен С3 Плуриел и Рено Меган – от старата генерация. Що се отнася до сътрудничество с Фолксваген, Джуджаро може да се похвали с първото поколение Фолксваген Голф, Ауди 80, Пасат и Scirocco.

бутон за споделяне в социални мрежи

Сходни статии:

  1. Радикалната платформа на Фиат
  2. Фиат показва ново Уно за Бразилия
  3. Новият Fiat Doblo Cargo коронован за Международен ван на годината 2011
  4. Ръководство за ремонт и обслужване на Fiat Bravo и Brava 1995 – 2000
  5. Алфа Ромео обновява 159 за 2011г.

Сподели мнението си

 

        Виж още: