Топ 10 списък за лятната екскурзия (част първа)

юни 16, 2010 от admin · Остави коментар
Категория: Авто съвети 
Тази статия е част 1 от 1 от серията Топ 10 списък за лятната екскурзия

№ 10 – Вземете един GPS

Баща ви винаги е смятал, че питането за посоката не е мъжествена постъпка, нали? Все пак да се загубиш и обикаляш в една област с 20 км/ч показва мъжество. Старецът не е много запален по GPS или предпочита ръчно рисуваните карти. Ако вашият маршрут започва и завършва в рамките на една и съща календарна година, вземете си GPS. С повечето от тези джаджи, можете да изберете най-кратко време или разстояние при настройване на навигацията. Някои дори предупреждават за трафик и затворени пътища. Ако вече имате GPS или колата ви има вградена навигация, проверете системата за актуализации, преди да поемете по пътя.

№ 9 – Купете една карта

Един момент. Първо ви предложихме GPS, така че защо ви е карта? GPS е добър, но не е перфектен. Понякога дори най-добрите от тях дават грешни указания, може да не успеят да определят точно местоположението ви или сигналът да се губи. Разполагайте с нов атлас или карта като нискотехнологичен спасител за високотехнологични проблеми.

№ 8 – Зарядно за телефона

Не ви предлагаме да говорите през целия път. В зависимост от това къде пътувате, говоренете по мобилния телефон може да бъде против закона, поне без хендсфри устройство. Освен това, твърде многото говорене по телефона в ежедневния ви живот би могло да обясни защо имате нужда от тази екскурзия на първо място. Изключването на телефона е освобождаващо, поддържането му зареден е предпазна мярка.

№ 7 – Застраховка и пътна помощ

Казват, че повечето злополуки се случват близо до дома, но въпреки това не сте магически имунизирани, ако сте далеч. Проверете автомобилната ви застраховка, преди да тръгнете, като сте сигурни, че имате адекватно покритие в случай на катастрофа. И ако вашата застраховка не включва пътна помощ, помислете дали да не я добавите.

№ 6 – Баланс и проверка на гумите

Жалко е, че гумите толкова рядко привличат вниманието, което заслужават. Във всеки един момент, четири малки участъка от гума ви държат в контакт с пътя. Наистина ли искате да пренебрегнете значението им? Дори когато не правите списък за екскурзията си, проверявайте налягането в гумите редовно (за предпочитане преди да сте карали, докато те са студени). Проверете препоръчителните настройки на производителя или стикера на вратата на колата. И накрая, оправете баланса на гумите за по-добро управление, износване на гумите и безопасност.

бутон за споделяне в социални мрежи

Сходни статии:

  1. Топ 10 списък за лятната екскурзия (част втора)
  2. Топ 10 съвета за поддръжка на автомобила през лятото (част първа)
  3. Как да сменя свещите? (част първа)
  4. Как да сменя маслото? (част първа)
  5. Как да сменя свещите? (част втора)

Сподели мнението си

 

        Виж още: