Топ 10 списък за лятната екскурзия (част втора)

юни 17, 2010 от admin · Остави коментар
Категория: Авто съвети 

№ 5 – Питейна вода и трайни храни

Това е при спешни случаи. Не позволявайте на топлите температури и климат да ви заблудят. Ако сте закъсали на отдалечен участък от път в някоя пустош, дори и със сигнал и успешно повикване на помощ по телефона, все още може да се наложи да изчакате няколко часа.

№ 4 – Фенерче

„Аз не се нуждая от фенерче, имам апликация за това.“ Телефонът и запалката ви са най-ефективни, когато се използват по предназначение, а не като източник на светлина, когато се опитвате да смените гума. В средата на нощта, в дъжд или дори и да следвате съветите на вашия дядо и да не шофирате след 18:00, отблясъците от слънцето и сенките рядко си сътрудничат, когато се опитвате да надничате под капака. Не се нуждаете от мощен прожектор, а просто от едно здраво фенерче и нови батерии.

№ 3 – Аптечка

Да речем, че има катастрофа или нараните себе си по някакъв начин по време на пътуването. Освен ако д-р Хаус не е с вас, може да е необходима аптечка за оказване на първа помощ, докато пристигне помощ (а и д-р Хаус най-вероятно само ще ви обижда и крещи, докато кървенето не спре). Изберете аптечка с разумен размер, с достатъчно компоненти, за да можете да се погрижите за леки наранявания.

№ 2 – Проверете за пътни ремонти и отклонения

Хората казват, че има два сезона: зима и пътни ремонти. Въпреки че оранжевите конуси, ремонтите и отклоненията може да се появят на почти всяко време и място, лятото е техният сезон. Вашият GPS може да не е в състояние да предостави информация в реално време, докато вече не сте се озовали в задръстване.

No.1 – Сменете маслото и масления филтър

Колата ви обича моторното масло. Колата ви се нуждае от масло. Ако харесвате и се нуждаете от колата си, ще сменяте своето масло и филтър редовно. Дали ще го направите сами или в автосервиз, придържайте се към предписаното от производителя масло и слагайте качествен маслен филтър. Това е бърз и евтин начин, чре който буквално може да добавите години и хиляди километри към експлоатационния живот на вашия двигател.

бутон за споделяне в социални мрежи

Сходни статии:

  1. Топ 10 списък за лятната екскурзия (част първа)
  2. Как да сменя маслото? (част втора)
  3. Топ 10 съвета за поддръжка на автомобила през лятото (част втора)
  4. Как да сменя свещите? (част втора)
  5. Как да сменя маслото? (част първа)

Сподели мнението си

 

        Виж още: