Фиат и Мини са най-зелените автомобилопроизводители

юни 2, 2010 от admin · 1 коментар
Категория: Авто новини, Фиат 

Fiat и MINI са „най-зелените” производители на автомобили според ново изследване на сайта www.cleangreencars.co.uk, изследващо нивата на замърсяване.

Те са следвани от Suzuki, Hyundai и Toyota в таблицата, представена от анализаторите на Clean Green Cars, която взема под внимание не само количеството емисии, но и броят на автомобилите, продадени от всеки производител.

Измервайки емисиите на CO2, NOx и други частици и след това сравнявайки постигнатите резултати с продажбите на всеки производител, изследването поставя Land Rover в дъното на класирането, следван от Jeep, Chrysler, Subaru и Mercedes.

„СО2 е изключително важен, но не е всичко“, казва Ричард Бремнер, редактор на Clean Green Cars. „Една кола, която има добри нива на CO2 може да се представя зле за други замърсители, както и обратното. Ние сма прекарали шест месеца в анализиране на данните за трите замърсителя, за да излезем с първата обща оценка на замърсяването.“

бутон за споделяне в социални мрежи

Сходни статии:

  1. Ивеко, подразделението на Фиат за камиони, инвестира $60 милиона в Ангола
  2. Фиат показва ново Уно за Бразилия
  3. Радикалната платформа на Фиат
  4. Новият Fiat Doblo Cargo коронован за Международен ван на годината 2011
  5. Фолксваген купува Италдизайн Джуджаро?

Коментари

Един отговор за “Фиат и Мини са най-зелените автомобилопроизводители”
  1. Интересно ми е останалите европейски марки къде се намират в тази класация и дали се отчитат и продажбите на хибридни автомобили, където Тойота би трябвало да се водещи.

Сподели мнението си

 

        Виж още: